Voor wie?

Iedereen kan financiële problemen krijgen. Ik coach daarom zowel particulieren als bedrijven en instellingen die hulp voor hun medewerkers vragen. Ik maak een afspraak binnen 2 dagen en het gesprek zal binnen 2 weken plaats hebben.

Sta je regelmatig rood op je betaalrekening? Dan is er al een probleem, want je komt niet uit met je inkomen. Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe makkelijker de situatie is op te lossen. Helaas realiseren veel mensen zich dit niet en gaan zich in allerlei bochten wringen om uit deze financiële problemen te komen. Er worden dure leningen afgesloten, er wordt op afbetaling gekocht en de creditcard wordt ingezet. De rente van de hypotheek is hoog en je huis staat onder water. De bank wil niet meewerken aan renteverlaging of rentemiddeling. Herken je dit?

Maar er zijn nog andere redenen waarom mensen in de financiële problemen komen. Wat te denken van ziekte, ontslag of echtscheiding. Dit heeft ook altijd weerslag op de financiën. Er moet weer een nieuw evenwicht gevonden worden in de inkomsten en uitgaven.  Daar heb je de hulp voor nodig van de budgetcoach.

Particulieren

Of je nu student bent, een gezin, alleenstaand eventueel met kinderen, iedereen kan financiële problemen hebben. Ik kan in alle gevallen jouw specifieke financiële situatie in kaart brengen. Dit is vaak de eerste stap naar overzicht. Vandaaruit kunnen er verschillende vervolgstappen zijn, afhankelijk van de situatie en jouw wensen. Hoe dit in zijn werk gaat vindt je onder werkwijze.

Werkgevers

Als werknemers financiële problemen en/of (hoge) schulden hebben, kan dit leiden tot ziekteverzuim. Vervanging van personeel, fraude of diefstal, het verwerken van loonbeslagen e.d. kunnen het bedrijf op hoge kosten drijven. Dit komt niet ten goede aan uw bedrijf, maar ook niet aan de werknemer. Ik kan een coaching traject opstellen voor de werknemer nadat is vastgesteld hoe de financiële situatie is. Als de situatie oplosbaar is, zult u zien dat u weer een vrolijke en gemotiveerde werknemer krijgt na verloop van enige tijd. Onder het kopje werkwijze vindt u hoe het eerste gesprek zal gaan.