budgetcoach voor bedrijven en werknemers. Leren budgetteren.

Bedrijven en werknemers.

Bedrijven en werknemers vormen samen de spil van de economie. Je wilt een goede werkgever zijn, maar als een werknemer financiële problemen heeft kan dit tot vervelende situaties leiden. Ziekteverzuim, slecht functioneren en loonbeslagen zijn er maar een paar om te noemen. Dit is slecht voor de sfeer en kost tijd en geld. Daarom wordt er met het inschakelen van een budgetcoach een stap gezet naar de oplossing van deze problemen. Na het intakegesprek stel ik, als het nodig is, een coaching traject op in een Plan van Aanpak. Al na korte tijd, is mijn ervaring, zal de werknemer weer vrolijk en gemotiveerd op zijn/haar werk komen omdat de problemen opgepakt worden en er zicht is op het einde van een nare tijd.

Plan van Aanpak

In dit Plan van Aanpak wordt de probleemstelling geformuleerd, het werken naar een oplossing en het beoogde resultaat. Hierbij horen allerlei activiteiten die ik beschrijf zodat meegekeken kan worden hoe het e.e.a. gaat verlopen. En natuurlijk de urenverantwoording om het resultaat te bereiken. Tussentijds houdt ik de opdrachtgever op de hoogte van de voortgang. Dit kan schriftelijk of telefonisch, net wat we afspreken.

Ik kom bij de werknemer thuis op gesprek zodat we in de vertrouwde omgeving zijn. Bovendien zijn alle gegevens voorhanden wat het invullen van een maandoverzicht inkomen/uitgaven makkelijker maakt. Maar als het gewenst is kan het ook op de werkplek. Een vast onderdeel van het Plan van Aanpak is de activiteit leren budgetteren en hoe er met de betaling van schulden omgegaan moet worden. Hier gaat het nogal eens fout omdat mensen de schuldeiser teveel in één keer betalen waardoor er grote gaten in het maandbudget ontstaan. En hierdoor ontstaan weer nieuwe schulden. Zo is er een vicieuze cirkel waar het zonder hulp moeilijk uit te komen is.

Zo werk ik

Het eerste gesprek is maximaal 3 uur en 1 uur voor de rapportage.

intakegesprek totaal maximaal 4 uur:

  • maandoverzicht huidige situatie maken
  • besparingsadviezen bespreken
  • nieuw maandoverzicht op basis van nieuwe inzichten
  • bespreken situationele omstandigheden
  • terugkoppeling naar werkgever
  • advies coaching traject (PvA) voor werkgever met offerte

€ 45,00 per uur (factuur)

reiskosten € 0,19 p/km

Voor meer informatie kun je Contact opnemen  06-10469774 of e-mailen naar budgetcoachgelderland@gmail.com.

 

Schuiven naar boven