Budgetcoach ZZP of MKB ook in Nijmegen en Arnhem

Budgetcoach ZZP of MKB, net even anders

Budgetcoach ZZP of MKB vergt een andere aanpak dan bij particulieren. Zelfstandig ondernemers zoals ZZP -ers of MKB-ers hebben vaak een ingewikkeldere inkomsten en uitgaven stroom en kunnen daardoor eerder het overzicht verliezen. Privé en zakelijk lopen vaak door elkaar heen. Ook is niet altijd duidelijk wat bruto en netto inkomsten zijn. Dit kan problemen opleveren met de belastingdienst. Het is daarom extra belangrijk voor een ZZP’er of MKB om het overzicht van de financiën te bewaren.

Persoonlijke ervaring financiën ZZP’er

Ik heb 20 jaar ervaring als ZZP’er en ben daarom persoonlijk bekend met de financiële en emotionele aspecten van het ondernemerschap. Dankzij deze ervaring weet ik hoe belangrijk het is voor een ondernemer om zelf het overzicht te hebben van de bedrijfsfinanciën om, indien nodig, tijdig bij te sturen en actie te ondernemen. Mijn ervaring is dat de boekhouder een grote rol speelt en in wezen het financiële reilen en zeilen van het bedrijf bestiert. Dit is prima, zolang de ondernemer zelf het overzicht houdt. Als dit niet meer het geval is, is dit een kwalijke zaak. De kosten kunnen ten opzichte van de inkomsten te ver uit elkaar lopen, maar dat zie je dan pas aan het eind van het jaar. Inmiddels heb je al teveel uitgegeven. Deze financiële problemen leiden vaak tot emotionele problemen. Voorkom dit en stuur tijdig bij! Heb je hier hulp bij nodig? Dankzij mijn persoonlijke ervaring als ZZP’er en mijn ervaring als budgetcoach ZZP zorg ik ervoor dat je snel het overzicht over je financiële situatie terug krijgt. Mijn doel is om te helpen, ik veroordeel niet.

De situatie van ondernemers is bijzonder omdat de inkomsten wisselend zijn. Overzicht en planning zijn daarom erg belangrijk. In tijden van weinig inkomsten moet er wat vet op de botten zitten. Ik kan je hierbij helpen door te laten zien hoe je een buffer opbouwt. En als je mij inschakelt kunnen we de administratie op orde maken en daarmee overzicht scheppen in de inkomsten en uitgaven. Heb je schulden? Dan kan ik je helpen om deze op te lossen.

Hulp bij financiën ZZP of MKB, hoe werkt dat?

Stap 1:  

Wil je ondersteunding om zo weer grip te krijgen op je financiën? Maak dan als eerste hier een afspraak.

Stap 2:

Nadat we een afspraak hebben gemaakt, stuur ik je per email een financieel maandoverzicht toe. Hier vul je zover als mogelijk je inkomsten en uitgaven in voordat ik langskom. Ik kom in heel Gelderland, zoals Arnhem en Nijmegen, altijd op huisbezoek. Daar zijn alle papieren aanwezig en het is in een vertrouwde omgeving.

Stap 3:

Ik kom langs. Samen vullen we de ontbrekende onderdelen van het maandoverzicht in en help ik je daar waar je er niet uit bent gekomen. Tevens beantwoord ik al je financiële vragen die naar boven komen tijdens het invullen van het overzicht. Ook andere vragen m.b.t. je situatie kunnen we bespreken.

Stap 4:

Hoe verder? Na het invullen van het overzicht constateren we hoe je er financieel voor staat en waar er mogelijke kostenbesparingen zijn. Als dit niet mogelijk is kijken we of er extern financiële hulp ingezet kan worden. Het doel is niet om eenmalig een overzicht te krijgen maar om na dit gesprek het overzicht te behouden. Ik geef je dus voldoende tips om ook in de toekomst zelfstandig dit overzicht te behouden. Aan het einde van het gesprek overleggen we hoe we verder gaan. Het kan zijn dat je hier genoeg aan hebt. Ik stuur je dan het ingevulde maandoverzicht per mail toe.

Stap 5:

Het kan zijn dat je voldoende inzicht en tips hebt gekregen om mee aan de slag te gaan. In dat geval is de vijfde stap het houden van het overzicht en tijdig bijsturen! Als je meer inzicht wil krijgen in je financiën en hoe je deze in balans kunt krijgen dan is er wellicht meer tijd nodig. We overleggen wat je wilt bereiken en ik kan je aangeven hoeveel uur daarvoor nodig is. Uiteraard zijn jouw kosten voor mij aftrekbaar van de zaak.

Intakegesprek  tot 3 uur

  • maandoverzicht huidige situatie
  • bespreken besparingsmogelijkheden e.d.
  • maandoverzicht op basis van nieuwe gegevens/inzichten
  • bespreken wat verder aan de orde komt
  • afspraken voor vervolg, offerte.

€ 45,00 per uur  (factuur)

reiskosten € 0,19 p/km

Voor meer informatie kun je Contact opnemen door mij te bellen 06-10469774 of e-mailen naar budgetcoachgelderland@gmail.com.

Schuiven naar boven